4 minute read

Hotel Rivulus dispune de 60 camere single si double, dotate cu internet, telefon, televiziune, minibar, grup sanitar potrivit, aer conditionat, capacitatea sa de cazare fiind de 114 locuri. Dupa amiaza ne oprim In satul Barsana pentru a vizita valoroasa biserica din lemn construita In 1720 si noua manastire Barsana, un complex bogat, careva dintre Cele Mai Ieftine Pensiuni Maramures Agroturism Zalau Judet mai des vizitate locuri din Maramures. Peretii parterului sunt realizati din boltari de ciment, iar etajul este construit din lemn de stejar.

Demisolul este din beton armat, cu peretii avand grosimea de patruzeci de centimetri, care sunt placati in exterior cu piatra de rau. Turnul, construit numai din piatra masiva este si un monument ce marcheaza victoria lui Ioan de Hunedoara, victorie obtinuta la Ialomita, impotriva otomanilor. In Botiza trecem pragul casei traditionale a doamnei Victoria Berbecaru, una dintre cele mai desavarsite tesatoare maramuresene si ascultam povestea covoarelor si cergilor traditionale maramuresene.

Cele Mai Ieftine Pensiuni Maramures Agroturism Zalau Judet Mai Ieftine Pensiuni Maramures Sapanta Cemetery (click for more) 7 localitati sunt Raciu, Sanmartinu de Campie, Craesti, Milas, Orosfaia, Comlod si Teaca, arata pagina de Facebook „Mocanita Transilvaniei\“, ai carei fondatori a nădăjdui ca aceasta ruta sa fie inclusa in Patrimoniul National. Din cauza pericolului strain, intre anii 1714-1782, icoana a fost ingropata in pamant, fiind ascunsa din nou intre 1948-1962, fiind gasita de staretul de atunci,arhimandritul Serafim Maciuca. Cel de-al doilea pachet include doua nopti de cazare, demipensiune si masa de Revelion si poate fi achizitionat la preturi cuprinse intre 963 si 1.

228 de lei de persoana. Se cunoaşte de asemenea caracterul filozofic al creatiei sale fiindcă se observa o antiteza intre relativitatea mortii si caracterul dinamic al vietii, argumentul central sugerat fiind evadarea din neant cu arta. Acestea dateaza din 1782 si au fost realizate de celebrul pictor de icoane Alexandru Ponehalschi. Aceasta a disparut, plauzibil in a doua jumatate a secolului al XIV-lea, cand manastirea a fost mutata din Valea Slatinei in locul numit, de atunci inainte, Podurile Manastirii.

Manastirea Sapanta-Peri situata in apropierea localitatii Sapanta este o manastire cu traditie infiintata pe vremea voievozilor Dragosesti pe locul unei antic sihastrii ce purta hramul Sfantul Arghanghel Mihail. Localitatea Sapanta este atestata documentar din 1373. Pe teritoriul ori exista izvoare minerale bicarbonatate, sodice, calcice, clorurate cu o concentratie ridicata de ioni bicarbonici. Izvoarele minerale si lacurile sarate formate după prabusirea vechilor mine de exploatare a sarii, au metamorfozat Ocna Sugatag intr-o statiune faimoasa pentru combaterea diferitelor afectiuni: reumatismale, ginecologice, neurologice, inflamatii cronice, astenii.

O pensiune de lux echipata ultra modern, plasata in comuna Sapanta, intr-o zona linistita cu debit mărginít. Accesul catre aceasta zona se realizeaza foarte obişnuit, intalnindu-se de-a lungul intregului linie zone turistice incantatoare. Raul Iza, in curgerea sa domoala, primeste drept afluenti principali paraurile Mara si Botiza, oferind de-a lungul intregului traseu peisaje incantatoare ce sfintesc acest loc deosebit, întrucât nu exista surse de poluare. Maramuresul este un loc de poveste, care iti poate oferi peisaje impresionante, oameni deosebiti si traditii pe care le credeai de mult uitate.

Cazare Maramures oferte sejur vacante in hoteluri, vile si pensiunile din Maramures, oferte excursii si circuite in Maramures, cazare in Maramures cu mase traditionale stropite cu palica din belsug si traditii Maramuresene. Oferim mancaruri traditionale, paine de casa, tuica si alte bunatati traditionale a caror gust nu il veti a lăsa niciodata. De cativa ani locuiesc in Bucuresti si nu mai fusesem niciodata pana acum in nordul tarii.

Ziua 5: Salina Turda - Bucuresti (aprox. Servirea micului dejun si plecare de Cluj Napoca pe traseul: Borșa - Valea Izei - Sighetu Marmașiei - Sapanta - Ocna Sugatag - Dej - Cluj. Pentru a modifica traseul, trageti cu mouse-ul linia albastra a traseului astfel incat sa treaca via locurile dorite de dvs, ori repozitionati cu mouse-ul punctul de plecare ori de ţintă, iar itinerarul va fi modificat automat.